سلام
من سپهر معتقد هستم. آرشیتکت و پژوهشگر مستقل فلسفه معماری. روزهای کاری من در شرکت مهندسین مشاور معمار و شهرسازی پایادیس می گذرد. در همراهی با تیمی که با حساسیت انتخاب کرده و با عشق موروثی از پدر معلمم برای تحقق آرمانی به وسعت ایران، هم-نوا و یکپارچه کرده ام. جایی که ایده ها و دست خط های تهیه شده برای زمین و یا ساختمانی که به من سپرده شده است تا به جایی تبدیل شود برای زندگی شاد و کار مولد. جایی که برنامه های مدیریت و راهبری عملیات اجرایی ساختمان هایی که قرار است شوق زیستن در آن موج بزند، نوشته می شوند.
“معماری” و “زیستن” را مقدم به معمار و طراحی می دانم و تعهدم به جامعه، خلق “معماری بی زمان” است. مکانی که حس و میل ماندن و بودن در آن سرشارت می کند. و در این مسیر، عاشقانه برای “ارتقای کیفیت زندگی انسان“ ها می کوشم.
عصرها زمان خلاقیت و تنهایی می رسد و من غرق در موسیقی و خلوت و شاید در دل طبیعت، پروژه جدیدم را طراحی یا سخنرانی جدیدم را تدوین می کنم.
“توسعه ایران، تعهدی است که سال ها با خود داشته ام و در این ایام، با تالیف کتاب، مقاله و جستار و تهیه ویدیوهای متعدد و سمینارهای مختلف، آگاهانه تر و مجدانه تر از گذشته دنبال می کنم.
پروژه های من را اینجا ببینید و نظرتان را برای من بنویسید یا کاتالوگ فعالیت های حرفه ای من را به فارسی از اینجا و به انگلیسی از اینجا دانلود کنید. شبکه های اجتماعی من مثل لینکتین، اینستاگرام، یوتیوب و پادکست ها از اینجا در دسترس بوده و مطمین هستم که برای شما جذاب خواهند بود.
رزومه فارسی من از اینجا و نسخه انگلیسی آن از اینجا قابل دانلود و داستان زندگی من نیز در ادامه قابل مطالعه است.
داستان زندگی من:
درست یک هفته پس از انقلاب ایران در سال 1357 در بیمارستان دادگستری تهران در نزدیکی میدان فردوسی تهران، فرزند چهارم و آخر خانواده ای شدم که “میل به دانستن“، اصیل ترین نیاز آنها بود.
کارتون پسر مبتکر و سریال زندگی مری کوری و رابرت کخ در کنار قصه های مهدی آذریزدی و سپس ردیف نوازی موسیقی ایران نزد استاد حمید تجریشی و نظامی خوانی و حفظ غزلیات سعدی، با وجود ریاضی 87 درصد و فیزیک 78 درصد کنکور بر ریاضی محض، عمران و مکانیک و کامپیوتر چیره شد و معماری شد خواب و خوراک من برای تمام عمر.
دو سه روزی نه بیشتر از بهمن ماه سال 1375 و تحصیل در رشته معماری در دانشگاه دولتی یزد می گذشت که مشرف به محضر سال بالایی در خانه ایشان شدم (!) که پر بود از نقشه و اسکیس و ماکت. اما بین آن همه جذابیت بصری، کتاب روی رادیاتور بود که تا خود صبح یک نفس خواندم و خواندم و خواندم.
عرصههای زندگی خصوصی و زندگی جمعی، به سوی یک معماری انسان، نشر دانشگاه تهران (که امروز دیدم که متاسفانه آخرین چاپ آن به 1395 بر می گردد).
سرگی چرمایف و کریستوفر الکساندر و سپس ادوارد تی هال مرا به سمت رویکردهای رفتارشناسی در معماری کشیده بودند و شاگردی با واسطه محضر لویی کان از تلمذ در مکتب دکتر محمود رازجویان پس از سه ترم پی در پی فالگوش کلاس مبانی نظری معماری ایشان به روایت جان لنگ، در سال 1380 آتش زد بر خرمن جانم و پدیدارشناسی کریستین نوربرگ شولتس در مفهوم سکونت هم که اخر سر شد غوز بالا غوز!
همان سال بود که در طلب توسعه تجربه حرفه ای، شرکت کویر معماری کاوش را تاسیس و وارد چند قرارداد با شهرداری یزد و بخش خصوصی شدم.
کشش به رویکرد سیستمی در معماری غلبه کرد بر نمایشنامه/کتاب “نوبت عاشقی” محسن مخملباف (فیلم را اینجا ببینید) و “قبض و بسط تئوریک شریعت” دکتر سروش و شد مقام اول مسابقه ای بین المللی در سال 1381 (2002) در دانشگاه آکسفورد بروکس انگلستان که برای کسب عزت نفس معمارانه به آن نیاز داشتم.
جای-وایلی تازه شروع کرده بود به انتشار کتاب هایی مثل سان-ویند-لایت و یادش به خیر محمد احمدی نژاد نشر خاک که آوانگارد زمانه بود و ناشرین خواب آلوده دانشگاهی تهران و شهید بهشتی و باقیمانده های تلاش مهندسین مشاور جودت و همکاران را یک تنه کنار می زد و خوراک می داد به گرسنگی من: مفاهیم پایه در معماری، تفکر ترسیمی برای معماران و …
پایان نامه فوق لیسانسم در سال 1383 شد مطالعه جریان باد در فضای شهری و تدوین چارچوبه ای برای دخیل کردن ملاحظات معماری همساز با اقلیم در فرآیند طراحی معماری و فضای شهری و جایزه پایان نامه برتر سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور را کسب کرد.
دعوت نامه های اورگون و برکلی و استکهلم ماند و من و نظام وظیفه و تشکیل خانواده. ایام سربازی و حوالی سال 1384 و تدریس در دانشگاه های ولی عصر تهران و مدیریت گروه های معماری و معماری داخلی شعبه ایران دانشگاه های مدیترانه شرقی قبرس و دانشگاه فنی تیف استرالیا و دانشکده معماری دانشگاه هنر تهران، تا سال 1395.
دعوت به سازمان سنجش آموزش کشور برای دو دوره طراحی سوال درس تنظیم شرایط محیطی در کنکور کاردانی به کارشناسی در سال های 1388و 1389 و یک دوره طراح سوال کنکور ورودی سازمان نظام مهندسی کشور در سال 1389 در کنار نزدیک به بیست و دو ترم فعالیت آموزشی و راهبری قریب هزار دانشجو، سرمایه اندوخته ای است که هنوز با ایشان در گوشه کنار دنیا در ارتباطم.
سال 1387 و تاسیس دفتر معماری شخصی که تا به امروز ادامه یافته است.
سال 1392 در تلاش یرای توسعه فعالیت های حرفه ای، به سمت فوق لیسانس دوم در رشته مدیریت سوق داده شدم که منجر به ورود به دوره دکتری مدیریت در سال 1399 شد.
در استقرار “تمامیت” یا “اینتگریتی” در کلیه وجوه زندگی مجدانه می کوشم و روزهای پر اضطراب تحولات کشور را با تحقیق در حوزه “فلسفه معماری” و تمرین آموزه های “زبان زندگی” و “لیدرشیپ” می گذارنم.
پیام های فوری شما را می توانم از طریق پیامک به 09123900073 دریافت کنم و اگر انتظار 24 ساعته دریافت پاسخ شما را کلافه نمی کند، از طریق این فرم با شما در ارتباط خواهم ماند.
سالم، شاد، اصیل و منشاء اثر باشید.
سپهر معتقد
تهران. پاییز هزار و چهارصد و دو
خلاصه سوابق تحصیلی:
- 1375-1383 کارشناسـی ارشـد پیوستـه مهندسـی معمـاری از دانشگاه دولتی یزد
- 1392-1394 کارشناسـی ارشـد مدیریـت اجرایی از سازمان مدیریت صنعتی کشور
- 1402- 1399 دکتـری حرفـه ای مدیریـت از سازمان مدیریت صنعتی کشور
خلاصه سوابق حرفه ای:
- 1387–1402 شرکت معماران خلاق پایادیس رییس هیات مدیره
- 1400 موسس و مدیرعامل موسسه نوآوری های طراحی کانادا
- 1378–1387 شرکت کویر معماری کاوش مدیرعامل
طیف پروژه های ساختمانی:
طیف وسیعی از متراژ و کاربری را در پروژه های معماری من خواهید دید.
از یک مطب 100 مترمربعی یا یک ویلای تفریحی300 مترمربعی، تا یک مجموعه مسکونی 249 واحدی در زیرزبنای 30.000 مترمربع یا مجموعه ای تجاری- اداری در 15 طبقه با زیربنای 15.000 مترمربع. اما یک ویژگی در همه آنها قابل ردگیری است و آن تلاش من برای خلق یک “معماری بی زمان” برای ایجاد تجربه “حس مکان” در مخاطب است.
خلاصه سوابق آموزشی- پژوهشی:
- 1392–1393 مدرس مدعو دانشکده معماری دانشگاه هنر تهران
- 1386-1392 مدیر گروه معماری داخلی شعبه ایران دانشگاه TAFE استرالیا
- 1390 طراح مدعو سازمان سنجش آموزش کشور در طراحی سوال کنکور ورودی سازمان نظام مهندسی
- 1385-1388 مدیر گروه معماری شعبه ایران دانشگاه EMU قبرس
- 1387 طراح مدعو سازمان سنجش آموزش کشور در طراحی سوال کنکور مقطع کارشناسی معماری
- 1385-1387 مدرس مدعو مرکز آموزش عالی ولیعصر تهران
- 1383 محقق برگزیده سازمان صدا و سیمای استان یزد در خصوص معماری بادگیرها
- 1380 محقق برگزیده سازمان صدا و سیمای استان یزد در خصوص معماری قنوات
- 1380 محقق برگزیده و عکاس منتخب موزه آب یزد در خصوص معماری قنوات
- 1378 محقق برگزیده سازمان آب یزد در خصوص معماری یخچال ها و کاروانسراها
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.